Ερντογάν: να μεταφερθεί η έδρα του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη
Να μεταφερθεί η έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη προτείνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού.
Ο τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Hurriyet, εκτιμά ότι καθώς η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο σταυροδρόμι των ηπείρων και των πολιτισμών, η μεταφορά της έδρας του ΟΗΕ εκεί θα ολοκληρώσει τουε στόχους και την αποστολή του Οργανισμού.
«Πιστεύουμε ότι η Κωνσταντινούπολη, με την αρχαία ιστορία της, τον πολιτιστικό της πλούτο, τη στρατηγική της θέση και τις φυσικές της ομορφιές, θα συμβάλει καθοριστικά στην αποστολή και τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών ως κέντρο του οργανισμού», είπε μεταξύ άλλων.
Ο Ερντογάν τονίζει στο γραπτό μήνυμά του ότι η χώρα του έχει γίνει φωνή παγκόσμιας συνείδησης καθώς έχει δείξει τη φιλοξενία της σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που ήλθαν από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ.
SPONSORED
Μιχαηλίδου: «Η ΝΔ είναι η παράταξη που πήρε την κοινωνική πολιτική στα σοβαρά»
18:33
Διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σίνδος λόγω ατόμου στις ράγες
18:26
Ιρανός παρουσιαστής πυροβόλησε σημαία των ΗΑΕ σε ζωντανή μετάδοση
18:24
ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο σκανδάλων που εκθέτουν τη χώρα το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη
18:14