Διάσκεψη Μονάχου: Συνάντηση Ζελένσκι με τον γιο του τέως σάχη του Ιράν
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα με τον Ρεζά Παχλαβί, τον εξόριστο γιο του τέως σάχη του Ιράν και ηγετική μορφή της ιρανικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Όπως αναφέρει o Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, συζήτησαν για «τη σπουδαιότητα της ενίσχυσης των κυρώσεων σε βάρος του ιρανικού καθεστώτος και οποιωνδήποτε άλλων δικτατορικών καθεστώτων», συμπληρώνοντας πως «η Ουκρανία στηρίζει τον λαό του Ιράν ο οποίος αγωνίζεται για το μέλλον του».
Ζελένσκι και Παχλαβί καταδίκασαν τη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης. αναφερόμενοι ειδικότερα στην προμήθεια ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. «Τέτοιου είδους συνεργασία αποτελεί πραγματική απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την ευρύτερη την περιοχή», υπογραμμίζει ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεζά Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» υπόσχεται ο εξόριστος πρώην πρίγκιπας διάδοχος
«Η Ουκρανία δεν θα οργανώσει εκλογές παρά μόνο μετά από "μια εκεχειρία"», είπε ο Ζελένσκι
«Ετοιμάζουμε κόλαση»: Πάνω από ένα εκατ. Ιρανοί μαχητές έτοιμοι για μάχη με τον στρατό των ΗΠΑ
19:59
Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Snapchat για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο
19:47
Συνελήφθη ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στους Αμπελόκηπους
19:39
Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων θέτει η κυβέρνηση της Πολωνίας
19:37