Το αμερικανικό ρεσάλτο σε πετρελαιοφόρο που διέφυγε από τον αποκλεισμό στην Καραϊβική
Αμερικανικές δυνάμεις κατάσχουν πετρελαιοφόρο (Αρχείου)
(U.S. Attorney General's Office/X via AP)Πετρελαιοφόρο που είχε διαφύγει του αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Καραϊβική αναχαίτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Το Veronica III, με σημαία Παναμά, «επιχείρησε να αψηφήσει τον αποκλεισμό του προέδρου Τραμπ, ελπίζοντας να διαφύγει. Το παρακολουθήσαμε από την Καραϊβική έως τον Ινδικό Ωκεανό, καλύψαμε την απόσταση και το ακινητοποιήσαμε», δήλωσε το Πεντάγωνο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχείρηση επιβίβασης και κατάσχεσης στο Veronica III χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό στην περιοχή ευθύνης της INDOPACOM» (της υπεύθυνης μονάδας του αμερικανικού στρατού για τον Ινδοειρηνικό), αναφέρει στην ανάρτησή του το Πεντάγωνο.
Το μήνυμα συνοδεύεται από ένα βίντεο που δείχνει Αμερικανούς στρατιωτικούς να επιβιβάζονται σε ένα ελικόπτερο και στη συνέχεια να εισέρχονται στο πλοίο.
Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα TankerTrackers, το Veronica III είχε αναχωρήσει από τη Βενεζουέλα στις 3 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής επιδρομής.
Το πλοίο μετέφερε περίπου 1,9 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα που αντιπροσωπεύει την παραγωγή της Βενεζουέλας για δύο ημέρες, διευκρινίζει το TankerTrackers.
Πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα, ένα άλλο πετρελαιοφόρο, το Aquila II, είχε ήδη εντοπιστεί από την Ουάσινγκτον στον Ινδικό Ωκεανό πριν κατασχεθεί με παρόμοιο επιχειρησιακό τρόπο.
«Τα διεθνή ύδατα δεν είναι άβατο. Από ξηράς, αέρος ή θαλάσσης θα σας βρούμε και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη» δήλωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καρέ καρέ το «ρεσάλτο» Γάλλων κομάντο σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους» στόλου
Βίντεο από νέο αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ από τη Βενεζουέλα στην Καραϊβική
Αυστηρή απάντηση της Αθήνας για την τουρκική NAVTEX: Παράνομες οι έρευνες σε κυπριακά ύδατα
18:38
Πώς μια τηλεοπτική εκπομπή ίσως βοήθησε να σωθεί η πτήση 1073 της Flydubai από την καταστροφή
18:34
Κρίστα Πάικ: «Πιθανόν να υπέστη εγκεφαλική βλάβη» - Τι ακολουθεί μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της
18:28
Εξηγήσεις ζητά η Τεχεράνη από το Λονδίνο για τα περί εμπλοκής του Ιράν το περιστατικό στην βάση RAF
18:22