Νορβηγία: Συνελήφθη ένας ανήλικος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον κέντρου του ΝΑTO
Περιπολικά της νορβηγικής αστυνομίας.
AP PhotoΣτη σύλληψη ενός εφήβου ηλικίας 17 ετών, ο οποίος βαρύνεται με υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νορβηγίας, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νορβηγία, ο ύποπτος εθεάθη στο σχολείο του με μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το NRK.
Ο 17χρονος τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση για δύο εβδομάδες. Απορρίπτει τις υποψίες που υπάρχουν σε βάρος του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο δικηγόρος του Κνουτ Λέρουμ.
Συνελήφθη χθες από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας (PST), που είναι επιφορτισμένες με την αντιτρομοκρατία.
Όπως αναφέρει το NRK, το οποίο επικαλείται έγγραφα των PST, o έφηβος είχε σχεδιάσει μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον των εγκαταστάσεων του Κέντρου Κοινού Πολέμου του ΝΑΤΟ (NATO Joint Warfare Centre – JWC) στο Γιάτεν, στο Στάβανγκερ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία.
Σε επικοινωνία με το AFP, οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμες για να σχολιάσουν σχετικά.
Μητσοτάκης: Ενίσχυση της έρευνας στην Ελλάδα - Διεύρυνση συμμετοχής στο ERC
18:12
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο
18:03
Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ ενισχύει την παρουσία της στην Αρκτική με νέα στρατηγική για την ασφάλεια
17:53
Γαλλία: Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Εθνοσυνέλευση για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών
17:45