Ένας νεκρός και δυο τραυματίες σε πλοίο στο Μπαχρέιν μετά την αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου
Το αρχηγείο του 5ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στη Μανάμα του Μπαχρέιν, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Τα πλοία είναι ορατά στο λιμάνι.
Planet Labs PBC via APΈνας νεκρός και δύο τραυματίας είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός φωτιάς που ξέσπασε σε πλοίο στο Μπαχρέιν από συντρίμμια ιρανικού πυραύλου μετά από επιχείρηση αναχαίτισης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Η φωτιά ξέσπασε σε λιμάνι κοντά στην πρωτεύουσα Μανάμα, πάντως κατασβέστηκε πλήρως, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου μέσω X περί τις 02:30.
Το Μπαχρέιν, όπως και τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου, έχει υποστεί ιρανικά πλήγματα σε αντίποινα για τους μαζικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας από το Σάββατο. Το βασίλειο φιλοξενεί την έδρα του αμερικανικού 5ου στόλου.
Προχθές Σάββατο ιρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα προκάλεσε ζημιές σε διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν.
Eκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ στο Ιράκ
09:07
Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από το Ελ. Βενιζέλος λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή (vid)
08:55
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ καλεί προσωπικό και κοινό «να μην προσέρχονται» και να βρουν «κάλυψη»
08:51
Στους 31 οι νεκροί και 149 οι τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό
08:41