ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Να ακυρωθούν οι εκλογές και να ανακηρυχθώ νικητής

Ντ. Τραμπ: Να ακυρωθούν οι εκλογές και να ανακηρυχθώ νικητής
REUTERS/Carlo Allegri

«Ας ακυρώσουμε τις εκλογές» και ας αναδείξουμε εμένα νικητή. Αυτή την επιθυμία εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που δημοσκοπήσεις δείχνουν πως χάνει έδαφος έναντι της Χίλαρι Κλίντον σε πολιτείες κλειδιά.

Κατά την διάρκεια συγκέντρωσης την Πέμπτη, λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ δήλωσε: «Απλά σκεφτόμουν τώρα ότι πρέπει να ακυρώσουμε τις εκλογές και να τις δώσουμε στον Τραμπ».

«Οι πολιτικές της είναι τόσο κακές. Θεέ μου, έχουμε μεγάλη διαφορά», είπε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων αναφερόμενος σ την αντίπαλό του.

Η δήλωση δεν έγινε εν βρασμώ, καθώς πολλές είναι οι επιθέσεις του μεγιστάνα αναφορικά με την νομιμότητα των εκλογών τις τελευταίες μέρες. Αυτό βέβαια υπό το πρίσμα των δημοσκοπήσεων που του φέρνουν κακά μαντάτα.

Έχει αποκαλέσει τις εκλογές «στημένες», δήλωσε ότι μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί έχουν συνωμοτήσει για να βυθίσουν την καμπάνια του και προειδοποίησε τους υποστηρικτές του πως η προεδρία μπορεί να κλαπεί χάρις σε απάτη στις ψήφους, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει μείνει πίσω από την Κλίντον σε εθνικό επίπεδο και πολιτείες κλειδιά. Είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις ψήφους για να κερδίσει την προεδρία, αν τα ποσοστά του μείνουν ως έχουν μέχρι τις εκλογές.

Τα σχόλια του Τραμπ έγιναν με σκοπό να κοροϊδέψει την «ραθυμία» της Κλίντον για δεύτερη φορά σε μερικές μέρες, ακόμη και με ερωτήσεις στο κοινό για το ποιος είναι πιο νωθρός, αυτή ή ο Τζεμπ Μπους.

«Ποιος έχει λιγότερη ενέργεια, ο Τζεμπ Μπους ή η Χίλαρι Κλίντον», ρώτησε το κοινό. «Η Χίλαρι» απάντησαν οι παρευρισκόμενοι.

Ο Τραμπ είχε και στο παρελθόν χλευάσει τον Μπους, που ήταν από τα πρώτα φαβορί για να λάβει το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων. Είχε σχολιάσει την «ελάχιστη δυναμική και ενέργεια του» και το ίδιο έκανε και στην περίπτωση της Κλίντοντ, τονίζοντας πως δεν έχει τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στον ρόλο της προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ