Οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πλέον επιτρέπει, μόνο για έναν μήνα, παραδόσεις πετρελαίου από τη Ρωσία στην Ινδία, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή πλήττει άμεσα τον εφοδιασμό του ασιατικού γίγαντα.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η «άδεια» έχει διάρκεια ως το τέλος της ημέρας την 3η Απριλίου. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ ανέφερε μέσω X ότι η άδεια αυτή δόθηκε για να «επιτραπεί να συνεχίσει να ρέει πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά».
«Αυτό το προσωρινό μέτρο δεν θα αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος στη ρωσική κυβέρνηση, καθώς δεν αδειοδοτούνται παρά μόνο συναλλαγές που αφορούν πετρέλαιο που ήταν ήδη εγκαταλελειμμένο στη θάλασσα», πρόσθεσε.
H άδεια δεν αφορά πετρέλαιο από το Ιράν
Οι πωλήσεις στην Ινδία «θα αμβλύνουν την πίεση που προκαλείται από την απόπειρα του Ιράν να πάρει όμηρο την παγκόσμια ενέργεια», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η άδεια αυτή δεν αφορά πετρέλαιο προερχόμενο από το Ιράν.
Η αποσυμπίεση μέσω ψηφοδελτίων, η «ομοβροντία» κατά Σκέρτσου και η ενότητα
07:33
Ο Τραμπ ανακοίνωσε παράταση της εκειχειρίας στο Λίβανο για τρεις εβδομάδες - «Θα συνεργαστούμε για να προστατευτεί από τη Χεζμπολάχ»
07:31
Επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Στρατηγικά μηνύματα και πλούσια ατζέντα - Τι ανάφερει διεθνολόγος στο CNN Greece
07:21
Λέκκας για σεισμό στο Λασίθι: «Αισθητός και σε Κάσο και σε Κάρπαθο - Περιμένουμε τις καταγραφές»
07:11