Φρεγάτα στην Κύπρο στέλνει και η Ιταλία μετά την Ελλάδα και τη Γαλλία
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.
AP Photo/Gregorio BorgiaΦρεγάτα για να υπερασπιστεί την Κύπρο στέλνει η Ιταλία ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας και της Γαλλίας που έχουν αναπτύξει δυνάμεις ανοικτά του νησιού.
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θα αναπτύξει την Federico Martinengo, στα κυπριακά ύδατα, μαζί με ελληνικά και γαλλικά πολεμικά πλοία που έχουν ήδη φτάσει στα ανοικτά του νησιού.
Η απόφαση ελήφθη μετά την επίθεση ενός ιρανικού drone, το οποίο οι αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι πυροδοτήθηκε από τη Χεζμπολάχ, σύμμαχο του Ιράν, στην αεροπορική βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Μεσογείου τη Δευτέρα.
Η Βρετανία έχει δεσμευτεί να στείλει το HMS Dragon, αλλά το πλοίο δεν έχει ακόμη φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω προβλημάτων συντήρησης. Οι αναλυτές λένε ότι η άτονη αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου στην κρίση έχει διαβρώσει τη βρετανική αξιοπιστία στην περιοχή, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι IDF έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Ιράν: «Έτοιμοι να απαντήσουμε στις ΗΠΑ»
NYT: Γιατί το αποδυναμωμένο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν αποτελεί απειλή για ΗΠΑ και ναυσιπλοΐα
Τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ - Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες
SPONSORED
Ρωσία: Τρεις νεκροί από πλήγμα drone σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μπριάνσκ
19:11
Live η ομιλία Μητσοτάκη στην τελετή απόδοσης έργων προστασίας και ανάδειξης του Μυστρά
19:07
Πύργος του Άιφελ: Τμήμα από την παλιά σκάλα πουλήθηκε έναντι 450.000 ευρώ σε δημοπρασία
19:01
Μόνιμο σύστημα διοδίων στο Ορμούζ εξετάζουν Ιράν και Ομάν - Το αποκλείει ο Ρούμπιο
18:52