Λαριτζανί: Οι ΗΠΑ πίστευαν ότι θα έχουν ένα σύντομο πόλεμο στο Ιράν - Απέτυχαν στους στόχους τους
Στήλες καπνού υψώνονται καθώς οι επιθέσεις πλήττουν την Τεχεράνη κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν
AP Photo/Vahid SalemiΟ επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν στους στόχους τους για το Ιράν.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Λαριτζάνι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πίστευαν ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν έναν σύντομο πόλεμο στο Ιράν και ότι θα μπορούσαν να σπείρουν το χάος δολοφονώντας τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και άλλους ηγέτες, αλλά και οι δύο αυτές υποθέσεις αποδείχθηκαν λανθασμένες.
Είπε ότι οι ηγέτες του Ιράν έχουν προειδοποιήσει τις αυτονομιστικές ομάδες να μην κινηθούν εναντίον της κυβέρνησης και ότι ο λαός του Ιράν είναι ενωμένος απέναντι στον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Ο Λαριτζάνι απέρριψε ως ανόητη την επιθυμία του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ να επιλέξει τη μελλοντική ηγεσία του Ιράν και επανέλαβε τη θέση της ιρανικής κυβέρνησης ότι οι γείτονές της δεν θα δεχθούν πυρά, εφόσον δεν επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους για να επιτεθούν στο Ιράν.
SPONSORED
Ραφήνα: Πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα και έσπασε στα δύο τον λιμενοβραχίονα
09:29
Οι δύο Gen Z σκηνοθέτες που «ταπείνωσαν» το Χόλιγουντ
09:25
Στους τελικούς του ΝΒΑ ο Ντόναλντ Τραμπ - Δέχθηκε αποδοκιμασίες
09:16
Χανιά: Συνελήφθη 35χρονος που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά δύο ανήλικα
09:06