Απόπειρα κυβερνοεπίθεσης σε πυρηνικό κέντρο της Πολωνίας - «Ενδείξεις» για δάκτυλο του Ιράν
Μία κυβερνοεπίθεση στο κέντρο πυρηνικών ερευνών της απέτρεψε η Πολωνία και εξετάζει ενδείξεις ότι πίσω από αυτήν μπορεί να βρίσκεται το Ιράν, ενώ προειδοποιεί ότι οι ενδείξεις αυτές μπορεί να είναι σκόπιμη παραπλάνηση για να κρύψουν την πραγματική τοποθεσία των επιτιθέμενων.
Συγκεκριμένα, η Πολωνία δηλώνει ότι έχει αποτελέσει στόχο πολυάριθμων κυβερνοεπιθέσεων από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε εμπλοκή.
«Η επίθεση δεν ήταν μεγάλης κλίμακας»
Ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων Krzysztof Gawkowski δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TVN24+ ότι η επίθεση στο Εθνικό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών της Πολωνίας έλαβε χώρα «τις τελευταίες ημέρες».
«Η επίθεση μπορεί να μην ήταν μεγάλης κλίμακας, αλλά υπήρξε μια απόπειρα παραβίασης της ασφάλειας που αποτράπηκε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη αναλάβει δράση», δήλωσε ο Gawkowski, προσθέτοντας ότι το κέντρο είναι ασφαλές.
Πρώτη δήλωση Χαμενεΐ: «Να κλείσουν όλες οι αμερικάνικες βάσεις στην περιοχή - Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά»
15:29
Δένδιας από Σόφια: Περήφανος και ευτυχής που καλύπτουμε τον βουλγαρικό εναέριο χώρο
15:29
Μέτρα στήριξης ζητούν τα παραδοσιακά αρτοποιεία: Καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
15:27
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 27χρονος οδηγός για τη θανατηφόρα παράσυρση του 25χρονου πεζού (vid)
15:26