Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τα βράδια
Νέοι καταναλώνουν αλκόολ
PexelsΚαθώς οι θάνατοι λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα της Πολωνίας είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, το δημοτικό συμβούλιο της Βαρσοβίας προχώρησε σήμερα Πέμπτη (12/03) στην απαγόρευση της πώλησης αλκοολούχων ποτών σε καταστήματα που λειτουργούν τα βράδια στην πρωτεύουσα.
Μετά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου από τον Νοέμβριο σε δύο συνοικίες της Βαρσοβίας –η μία ήταν το κέντρο της πόλης– όπου απαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ από καταστήματα και βενζινάδικα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, αποφασίστηκε να εφαρμόζεται σε όλη την πόλη από την 1η Ιουνίου, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν παρθεί και σε άλλες πόλεις της Πολωνίας το τελευταίο διάστημα.
Η πώληση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και τα ντιούτι φρι του αεροδρομίου Σοπέν της Βαρσοβίας.
Μάλιστα, η Κρακοβία, το Σέτσιν, το Λοτς και το Βρόκλαβ εφαρμόζουν ήδη αυτό το μέτρο.
Στόχος είναι να περιοριστούν ζητήματα που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τις νύχτες, όπως συμπλοκές, διατάραξη κοινής ησυχίας κ.α..
Όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία της Eurostat για το έτος 2022, η Πολωνία βρισκόταν στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Σλοβενία, σχετικά με θανάτους που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.
Υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν: Eνεργούμε σε νόμιμη άμυνα και θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί
22:58
Τραμπ: Το Ιράν είναι έθνος τρόμου και μίσους και πληρώνουν ένα μεγάλο τίμημα
22:50
Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του έτους
22:42
Πόλεμος στο Ιράν: Περίπου 47.000 Αμερικανοί επέστρεψαν στις ΗΠΑ
22:34