Πάνω από 90 στόχους χτύπησαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο νησί Χαργκ του Ιράν
Στιγμιότυπο από τους βομβαρδισμούς στη νήσο Χαργκ
US CENTCOMΠάνω από 90 στόχοι επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο νησί Χαργκ, έναν πετρελαϊκό κόμβο που έχει στρατηγική σημασία για το Ιράν.
Η κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους, αλλά όχι στις πετρελαϊκές υποδομές.
Εγκαταστάσεις αποθήκευσης ναρκών και αποθήκες πυραύλων ήταν μεταξύ των 90 στρατιωτικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν.
Νωρίτερα Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπέστησαν ζημιές οι πετρελαϊκές υποδομές στο νησί. Συνολικά 15 εκρήξεις σημειώθηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή, αλλά «καμιά πετρελαϊκή υποδομή δεν υπέστη ζημιά», ανέφερε το FARS, το οποίο επικαλείται «πηγές στο πεδίο».
«Ο εχθρός προσπάθησε να πλήξει άμυνες του στρατού, τη ναυτική βάση Τζοσάν, τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και το υπόστεγο ελικοπτέρων της Continental Shelf Oil Company» ανέφερε το πρακτορείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ιράν απειλεί με χτυπήματα σε αμερικανικούς στόχους - Ο Τραμπ καλεί σε «διεθνή δράση» στο Ορμούζ
SPONSORED
Δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Τσίπρα σε αριστερούς, κεντροαριστερούς και Καρυστιανού στους «απολιτίκ»
07:14
Τραμπ: Κερδίζουμε τη μάχη - Ολοκληρωτική νίκη επί του Ιράν τις επόμενες δύο εβδομάδες
07:11
Το παρασκήνιο του «μίνι» ανασχηματισμού, οι αντιδράσεις και ο γαλάζιος «πάγκος»
07:05
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις - Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00