Το Ιράν θα μετατρέψει σε μουσείο το βομβαρδισμένο σχολείο θηλέων
Κατεστραμμένο σχολείο μετά από βομβαρδισμούς (Φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Ohad ZwigenbergΤο Ιράν σχεδιάζει να μετατρέψει το σχολείο θηλέων, που βομβαρδίσθηκε κατά την πρώτη ημέρα του πολέμου, σε μουσείο στη μνήμη των σχεδόν 200 θυμάτων του πλήγματος.
«Αυτό το σχολείο είναι ένα ζωντανό ντοκουμέντο της προθυμίας των Αμερικανών να διαπράττουν εγκλήματα και πρέπει να καταγραφεί και να τεκμηριωθεί ώστε να διαφυλαχθεί στην ιστορική μνήμη του ιρανικού λαού», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα.
Τουλάχιστον 168 μαθήτριες, ηλικίας μεταξύ 7 και 12 ετών, 26 δάσκαλοι και τέσσερις γονείς έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη νότια ιρανική πόλη Μινάμπ.
Διάφορα ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης δείχνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπεύθυνες για την επίθεση. Επικαλούμενοι εμπιστευτικές πηγές, οι New York Times και το CNNi έχουν αναφέρει ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας δείχνουν αμερικανική ευθύνη.
Οι ΗΠΑ λέγεται πως είχαν στοχοθετήσει μια βάση του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στην οποία ανήκε παλαιότερα το κτίριο του σχολείου. Μη επικαιροποιημένα δεδομένα εντοπισμού φέρεται ότι οδήγησαν στο μοιραίο λάθος.
Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα σχέδια για το μουσείο δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές. Το σχολείο πρόκειται να ανοικοδομηθεί αλλού στη μνήμη των θυμάτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Όχι» στον Τραμπ από Βρετανία και Γερμανία για τα στενά του Ορμούζ
Η Κάγια Κάλας προτείνει «μοντέλο Μαύρης Θάλασσας» για τα Στενά του Ορμούζ
«Είχα ενημερώσει για όλα» κατέθεσε η Τυχεροπούλου στη δίκη του πρώην επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ
14:17
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των ιδιοκτήτων ταξί από αύριο
14:13
Με μια σπάνια φωτογραφία τιμά την μνήμη της Νταϊάνα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στη Γιορτή της Μητέρας
14:13
Πόλεμος Ουκρανία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα ότι ατονεί η ειρηνευτική διαδικασία
14:02