New York Times: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford έκαιγε για πάνω από 30 ώρες
Για πάνω από 30 ώρες έκαιγε η πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο αξιωματούχους.
Η φωτιά ξεκίνησε στην κύρια περιοχή πλυντηρίων του πλοίου την περασμένη Πέμπτη (12/3). Μέχρι να τελειώσει, περισσότεροι από 600 ναύτες και μέλη πληρώματος ήταν αναγκασμένοι να ξαπλώνουν σε πατώματα και τραπέζια, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η Κεντρική Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ δήλωσε ότι δύο ναύτες τραυματίστηκαν Άτομα στο πλοίο ανέφεραν ότι δεκάδες στρατιωτικοί υπέστησαν εισπνοή καπνού.
Το πλοίο, μαζί με τους 4.500 ναύτες και πιλότους μαχητικών του, βρισκόταν στη Μεσόγειο στις 24 Οκτωβρίου, όταν ο Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ διέταξε να κατευθυνθεί στην Καραϊβική.
Από την Καραϊβική, το αεροπλανοφόρο έσπευσε στη Μέση Ανατολή για τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην τρίτη εβδομάδα του.
Το Ford εισέρχεται τώρα στον 10ο μήνα της αποστολής του. Αυτό σημαίνει ότι θα σπάσει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια ανάπτυξής του αεροπλανοφόρου μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, εάν εξακολουθεί να βρίσκεται στη θάλασσα στα μέσα Απριλίου. Αυτό το ρεκόρ, στις 294 ημέρες, καραγράφηκε από το USS Abraham Lincoln το 2020.
Ο πόλεμος στο Ιράν «δυνάμωσε» το δολάριο - Πόσο θα κρατήσει η ανάκαμψη
10:02
Το υπερόπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες το λεπτό και προστατεύει την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
10:01
«Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη» για 2η φορά και συμβάλλει στην εξέλιξη της κοινωνίας
10:00
Αίγλη Ζαππείου: Corporate events με χαρακτήρα και «αίγλη» στο πιο εμβληματικό venue της Αθήνας
10:00