Τούλσι Γκάμπαρντ: «Διαφορετικοί οι στόχοι ΗΠΑ και Ισραήλ στον πόλεμο με το Ιράν»
Η Τούλσι Γκάμπαρντ
AP Photo/Tom Brenner«Διαφορετικούς» στόχους έχουν θέσει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για τον πόλεμο στο Ιράν, όπως αποκάλυψε η Αμερικανίδα διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών, Τούλσι Γκάμπαρντ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως είναι άγνωστο αν το Ισραήλ θα υποστηρίξει το ενδεχόμενο σύναψης μιας συμφωνίας με την Τεχεράνη.
«Μπορούμε να δούμε μέσα από τις επιχειρήσεις ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση της ιρανικής ηγεσίας και στην εξόντωση αρκετών μελών, προφανώς ξεκινώντας από τον Αγιατολάχ, τον ανώτατο ηγέτη, και συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε η Γκάμπαρντ στην ακρόαση της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη (19/3) και μετέδωσε το CNNi.
Ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει δηλώσει ότι οι στόχοι του είναι να καταστρέψει την ικανότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, την ικανότητα παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και το Ναυτικό τους, το Ναυτικό του IRGC και την ικανότητα ναρκοθέτησης».
Η Γκάμπαρντ σημείωσε ότι «δεν γνωρίζει τη θέση του Ισραήλ» σχετικά με τη σύναψη συμφωνίας με το Ιράν.
«Δεν είμαι ενήμερη για καμία από τις συζητήσεις τους ή για το τι συνέβαλε στον σχεδιασμό τους και στην έναρξη αυτής της επίθεσης ή ακόμη και άλλων επιθέσεων», συμπλήρωσε η ίδια. Ξεκαθάρισε, δε, πως «δεν εμπλεκόμαστε στο επιχειρησιακό κομμάτι. Παρέχουμε συνεχώς, σε καθημερινή βάση, τις εκτιμήσεις των πληροφοριών για τα γεγονότα που συμβαίνουν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράν - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
SPONSORED
Εύβοια: Ενισχύεται η εκτίμηση ότι τα 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός- Σε παλιές κατοικίες οι ζημιές
09:49
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 38χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος φορτηγό
09:44
Κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης η Αστυπάλαια - Αυθεντική και βιώσιμη ταξιδιωτική εμπειρία
09:44
Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα: Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής
09:37