Ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ για τα πλοία των μη «εχθρικών» χωρών λέει το Ιράν
Ο εκπρόσωπος του Ιράν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) λέει ότι τα ξένα πλοία μπορούν ακόμα να διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ σε συντονισμό από την ιρανική κυβέρνηση για λόγους ασφάλειας.
Ο Αλί Μουσαβί, ο οποίος είναι επίσης απεσταλμένος του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr ότι οι διεθνείς υποχρεώσεις πρέπει να συνοδεύονται από σεβασμό στην «εδαφική ακεραιότητα και τα δικαιώματα του Ιράν».
Πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον IMO και τις χώρες για τη βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα και την προστασία των ναυτικών.
Το Στενό του Ορμούζ είναι κλειστό μόνο για τους «εχθρούς» του Ιράν, δήλωσε ο Μουσαβί, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ ήταν η «ρίζα της τρέχουσας κατάστασης» στον Κόλπο και στο Στενό του Ορμούζ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου για τα ιρανικά πλήγματα: «Θα πλήξουμε τους εχθρούς μας σε όλα τα μέτωπα»
Ξεπερνούν τους 180 οι τραυματίες από τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ - 11 σε σοβαρή κατάσταση
«Βομβαρδισμός» απειλών κλιμακώνει επικίνδυνα τον πόλεμo
SPONSORED
Έτοιμη για «εκτόξευση» η SpaceX - Η ιστορική IPO που θα κάνει τρισεκατομμυριούχο τον Ίλον Μασκ
12:04
Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε η μετάβαση των συστημάτων στο G-Cloud - Οι βασικοί πυλώνες
12:00
Ιδρύεται Κέντρο Ενέργειας Ανατολικής Μεσογείου στο Χιούστον - Το μήνυμα Παπασταύρου
11:57
Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Πλάκα Λαυρεωτικής
11:54