ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Βενεζουέλα

Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Βενεζουέλα
Δεξαμενές πετρελαίου της κρατικής PDVSA στο λιμάνι Καμπίμας (Cabimas), στη λίμνη Μαρακαΐμπο (Maracaibo) της βορειοδυτικής Βενεζουέλας, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 REUTERS/Jesus Contreras/File Photo

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε ένα διυλιστήριο στο Πουέρτο Λα Κρουζ (Puerto La Cruz), στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, αναγκάζοντας τους κατοίκους στα περίχωρα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τη κρατική εταιρεία πετρελαίου και μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Η Petróleos de Venezuela (PDVSA) γνωστοποίησε με ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες ή ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε η εταιρεία, που ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να «παραμείνουν ήρεμοι».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El Tiempo, οι αρχές εκκένωσαν ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το διυλιστήριο, ενώ οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των ομάδων διάσωσης.

Σε βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά, που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού που είναι ορατή από απόσταση χιλιομέτρων.

Το διυλιστήριο της PDVSA παράγει 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ