Γαλλία: Οι ΗΠΑ έχουν γίνει απρόβλεπτος σύμμαχος - Απειλούνται τα συμφέροντα και η ασφάλειά μας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει ένας απρόβλεπτος σύμμαχος, γεγονός που έχει αντίκτυπο στα συμφέροντα και στην ασφάλεια της Γαλλίας δήλωσε σήμερα Τρίτη 24/3 ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.
«Εκπλαγήκαμε από έναν αμερικανό σύμμαχο, ο οποίος παραμένει σύμμαχος, αλλά γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος και δεν νοιάζεται καν να μας ενημερώσει όταν αποφασίζει να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο πτέραρχος Φαμπιάν Μαντόν σε φόρουμ για την ασφάλεια και την άμυνα στο Παρίσι.
«Αυτό έχει αντίκτυπο στην ασφάλειά μας και έχει αντίκτυπο στα συμφέροντά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Επεμβήκαμε στο Αφγανιστάν έπειτα από αίτημα των Αμερικανών, οι οποίοι επικαλέσθηκαν το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, και επέλεξαν να αποσυρθούν χωρίς να μας ενημερώσουν», δήλωσε επίσης ο πτέραρχος.
«Αποφάσισαν τώρα να επέμβουν στη Μέση Ανατολή χωρίς να μας ενημερώσουν. Εντούτοις η άμεση φροντίδα των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων ήταν να βρουν λύσεις για να προστατεύσει η Γαλλία τους πολίτες της που βρίσκονταν στην περιοχή», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση της Γαλλίας ζητεί από τα διυλιστήρια να αυξήσουν την παραγωγή τους «προσωρινά»
Έκκληση Μακρόν για αναστολή των πληγμάτων εναντίον «πολιτικών υποδομών» στην Μέση Ανατολή
Το νέο «κλειδί» για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου
04:00
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
03:00
Παράταση Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων έως 24 Ιουλίου: Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
02:00
Συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου: Πώς και πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους
01:00