Γαλλία: Οι ΗΠΑ έχουν γίνει απρόβλεπτος σύμμαχος - Απειλούνται τα συμφέροντα και η ασφάλειά μας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει ένας απρόβλεπτος σύμμαχος, γεγονός που έχει αντίκτυπο στα συμφέροντα και στην ασφάλεια της Γαλλίας δήλωσε σήμερα Τρίτη 24/3 ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.
«Εκπλαγήκαμε από έναν αμερικανό σύμμαχο, ο οποίος παραμένει σύμμαχος, αλλά γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος και δεν νοιάζεται καν να μας ενημερώσει όταν αποφασίζει να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο πτέραρχος Φαμπιάν Μαντόν σε φόρουμ για την ασφάλεια και την άμυνα στο Παρίσι.
«Αυτό έχει αντίκτυπο στην ασφάλειά μας και έχει αντίκτυπο στα συμφέροντά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Επεμβήκαμε στο Αφγανιστάν έπειτα από αίτημα των Αμερικανών, οι οποίοι επικαλέσθηκαν το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, και επέλεξαν να αποσυρθούν χωρίς να μας ενημερώσουν», δήλωσε επίσης ο πτέραρχος.
«Αποφάσισαν τώρα να επέμβουν στη Μέση Ανατολή χωρίς να μας ενημερώσουν. Εντούτοις η άμεση φροντίδα των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων ήταν να βρουν λύσεις για να προστατεύσει η Γαλλία τους πολίτες της που βρίσκονταν στην περιοχή», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση της Γαλλίας ζητεί από τα διυλιστήρια να αυξήσουν την παραγωγή τους «προσωρινά»
Έκκληση Μακρόν για αναστολή των πληγμάτων εναντίον «πολιτικών υποδομών» στην Μέση Ανατολή
Απελπισία στους καταυλισμούς στη Γάζα: Χιλιάδες σκηνές πλημμύρισαν από καταρρακτώδεις βροχές
21:08
Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για Eurogroup και ECOFIN - Στην ατζέντα η ευρωπαϊκή άμυνα
20:57
«Σταματήστε τη γενοκτονία»: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Άμστερνταμ κατά των επιθέσεων στη Γάζα
20:46
Εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός σε βαλίτσα στον Άγιο Παντελεήμονα
20:37