Σύνοδος περίπου 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Σύνοδο περίπου 30 χώρων με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού που θα εγγυάται την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ προετοιμάζουν Βρετανία και Γαλλία, μετέδωσαν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Σε αυτήν τη συνάντηση -που θα διεξαχθεί σε επίπεδο αξιωματούχων άμυνας- θα προεδρεύσουν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας Ρίτσαρντ Νάιτον και ο Γάλλος ομόλογός του Φαμπιέν Μαντόν, σύμφωνα με αυτά τα μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων οι Times και η Guardian, τα οποία επικαλούνται πηγή στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως επεσήμαναν τα μέσα ενημέρωσης, το Λονδίνο έχει επίσης προσφερθεί να φιλοξενήσει μια μεταγενέστερη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ στο Πόρτσμουθ ή στο Λονδίνο με στόχο τη δημιουργία ενός συνασπισμού χωρών που δεσμεύονται σε αυτήν την αποστολή.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυραύλους κατά του αεροπλανοφόρου Abraham Lincoln λέει ότι εκτόξευσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν
Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» - Ο Τραμπ απειλεί με «κόλαση», αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ
SPONSORED
Ποιες οι νέες προθεσμίες που δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ»
00:30
EANA: Τα πρακτορεία ειδήσεων ζητούν ισχυρότερη προστασία απέναντι στην παραπληροφόρηση
23:59
Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων στη Γάζα
23:53
Χανταϊός: Έφτασε στο Άμστερνταμ αεροσκάφος που μεταφέρει ασθενή επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου Hondius
23:49