Λίβανος: Πάνω από 50 διασώστες σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις
Πέντε μέλη ιατρικού προσωπικού και 46 διασώστες έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από την έναρξη του πολέμου στις 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.
«Ο αριθμός των μαρτύρων στον τομέα της υγείας έχει αυξηθεί σε 51, συμπεριλαμβανομένων 46 διασωστών και πέντε μελών ιατρικού προσωπικού», δήλωσε ο Ρακάν Νασερεντίν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι εννέα διασώστες σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες στοχοθέτησαν επίσης εννέα νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Σύμφωνα με το υπουργείο, τέσσερις από τους διασώστες που σκοτώθηκαν σήμερα ανήκαν στην Ισλαμική Αρχή Υγείας, η οποία συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, ενώ οι άλλοι πέντε ήταν μέλη των Προσκόπων Αλ Ρισάλα, μια λιβανέζικη οργάνωση προσκόπων, η οποία συνδέεται στενά με το σιιτικό κόμμα Αμάλ, σύμμαχο της Χεζμπολάχ.
Όλοι εκτελούσαν αποστολές διάσωσης όταν έγιναν στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό. Συνολικά, το υπουργείο έχει καταγράψει 75 επιθέσεις εναντίον υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και υγείας από τις 2 Μαρτίου, δήλωσε ο Νασερεντίν.
Πακιστάν: Το Ιράν θα επιτρέψει σε 20 πακιστανικά πλοία να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ
22:29
ΥΠΕΞ: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην αλ Σουκαϊλαμπίγια και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της συριακής κυβέρνησης»
22:17
Ισραήλ: Τουλάχιστον 11 οι τραυματίες από την πρόσκρουση ιρανικού πυραύλου στην Εσθαόλ
22:08
Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
21:50