Το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Ισραηλινές επιθέσεις στην Τεχεράνη, πρωτεύουσα του Ιράν
(AP Photo/Vahid Salemi)Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε ένα πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη. Σύμφωμα με την ανακοίνωση το ίδρυμα λειτουργούσε ως «στρατιωτική εγκατάσταση».
Σύμφωνα με τον στρατό, το πανεπιστήμιο - που περιγράφεται ως «μία από τις κεντρικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC)» - φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί υπό πολιτική κάλυψη για έρευνα και ανάπτυξη όπλων, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων που συνδέονται με βαλλιστικούς πυραύλους και άλλες προηγμένες δυνατότητες.
Ο IDF αναφέρει ότι η επιδρομή έπληξε πολλά βασικά στοιχεία του χώρου, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων αεροδυναμικών σηράγγων που χρησιμοποιούνται για δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, ενός κέντρου χημείας που λέγεται ότι συμμετέχει στην έρευνα χημικών όπλων και ενός κεντρικού μηχανικού συγκροτήματος που συνδέεται με την ανάπτυξη όπλων.
Ο στρατός έχει βάλει στο στόχαστρο τον χώρο σε προηγούμενες επιθέσεις, λέγοντας ότι η άμεση σχέση του πανεπιστημίου με το IRGC και ο ρόλος του στην προώθηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων το καθιστούν νόμιμο στόχο, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις στόχευαν στη σημαντική υποβάθμιση των δυνατοτήτων παραγωγής και ανάπτυξης όπλων του Ιράν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιωτικός αναλυτής στο CNNi: Η κατάληψη του νησιού Χαργκ θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ
Ρούμπιο: «Οι τέσσερις στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο» - Από θραύσματα πυραύλου το πλήγμα στη Χάιφα
Becoming AI-First: Ετήσιο Συμπόσιο 2026 Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία και του Alba Graduate Business School
17:14
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια: Προ των πυλών μια «ζόρικη και επικίνδυνη κακοκαιρία» - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
17:08
Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών
17:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δικαίωση για Τυχεροπούλου - Άκυρη η καθαίρεσή της και απόφαση επανατοποθέτησης
16:55