Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ - «Βέλη» στην Ισπανία
Ο Μάρκο Ρούμπιο
Brendan Smialowski/ APΑιχμές για τη στάση που έχουν τηρήσει η Ισπανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν άφησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, δηλώνοντας ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη συμμαχία μετά το τέλος της σύρραξης.
Ο Ρούμπιο δήλωσε πως η Ισπανία «αρνήθηκε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της και καυχήθηκε γι' αυτό».
Το ΝΑΤΟ είναι χρήσιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή επιτρέπει να σταθμεύουν στο εξωτερικό στρατεύματα και εξοπλισμός, δήλωσε ο Ρούμπιο. «Όμως αν το ΝΑΤΟ είναι μόνο για να υπερασπιζόμαστε εμείς την Ευρώπη αν δεχθούν επίθεση, αλλά μετά να μας αρνούνται δικαιώματα σε βάσεις όταν τις έχουμε ανάγκη, αυτό δεν είναι μια πολύ καλή διευθέτηση».
«Είναι δύσκολο να παραμείνουμε δεσμευμένοι και να λέμε ότι αυτό είναι καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι όλο αυτό θα πρέπει να επανεξετασθεί» πρόσθεσε ο Ρούμπιο, υπογραμμίζοντας ότι το ΝΑΤΟ «δεν μπορεί να είναι δρόμος μιας μόνο κατεύθυνσης».
«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να το διορθώσουμε. Θα έχουμε το χρόνο να το αντιμετωπίσουμε μετά» δήλωσε.
SPONSORED
Πιερρακάκης: Το φορολογικό ν/σ διορθώνει αδικίες - Τα άρθρα 37 & 41 και οι ευρωπαϊκές οδηγίες
17:00
Πούτιν: «Οι νέοι πυρηνικοί πύραυλοι της Ρωσίας θα ξεπερνούν κάθε άμυνα»
16:57
Παλαιό Φάληρο: Μπετονιέρα προσέκρουσε σε κολώνα - Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αμφιθέας
16:51
Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια μετατράπηκε σε μηχανισμό φορολογικής αφαίμαξης της κοινωνίας»
16:45