«Θετικά» βλέπει την πρόταση του Πακιστάν το Ιράν - O Τραμπ θα απαντήσει, λέει ο Λευκός Οίκος
Καπνοί στον ουρανό της Τεχεράνης Majid Saeedi/Getty Images
Το Ιράν βλέπει «θετικά» την πρόταση του Πακιστάν για κατάπαυση του πυρός δύο εβδομάδων, αποκαλύπτει ανώτερος αξιωματούχος της Τεχεράνης στο Reuters, ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ δηλώνει πως «ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ενημερωθεί για την πρόταση και θα υπάρξει απάντηση».
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, απηύθυνε έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να παρατείνει την προθεσμία για μια συμφωνία με την Τεχεράνη κατά δύο εβδομάδες.
Η έκκληση Πακιστάν
«Οι διπλωματικές προσπάθειες για την ειρηνική διευθέτηση του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή προχωρούν σταθερά και δυναμικά, με τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε ουσιαστικά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον» έγραψε ο Σαρίφ σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter). «Για να επιτραπεί στη διπλωματία να κάνει τον κύκλο της, ζητώ θερμά από τον Πρόεδρο Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για δύο εβδομάδες».
Ο Σαρίφ κάλεσε επίσης την Τεχεράνη να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ για δύο εβδομάδες «ως χειρονομία καλής θέλησης».
«Καλούμε επίσης όλα τα εμπόλεμα μέρη να τηρήσουν εκεχειρία παντού για δύο εβδομάδες, ώστε να επιτραπεί στη διπλωματία να επιτύχει οριστικό τερματισμό του πολέμου, προς όφελος της μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκκληση Πακιστάν για παράταση δύο εβδομάδων στο τελεσίγραφο που έθεσε ο Τραμπ στο Ιράν
Eορταστικό ωράριο Πάσχα - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων
02:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων Youth Pass 2026 - Ποιες δαπάνες επιτρέπονται
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Απριλίου
00:30
Σύγχυση και αντιδράσεις για την ειδική άδεια παραμονής Γερμανών πολιτών στο εξωτερικό
23:59