NBC: Ο Τραμπ ζήτησε από τον Νετανιάχου να περιορίσει τις επιθέσεις στον Λίβανο
Τραμπ - Νετανιάχου
(Evelyn Hockstein/Pool via AP)Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, να μειώσει τις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο για να διασφαλιστεί η επιτυχία των διαπραγματεύσεων με το Ιράν, σύμφωνα με το NBC που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.
Ενώ τόσο η κυβέρνηση Τραμπ όσο και το Ισραήλ έχουν δηλώσει ότι ο Λίβανος δεν καλύπτεται από την εκεχειρία, το Ισραήλ συμφώνησε «να είναι ένας χρήσιμος εταίρος», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε αφότου ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε δημοσίως την Τετάρτη να συνεχίσει τις ισχυρές επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου, ανέφερε ο αξιωματούχος. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει να ανταποκριθούν στις επιθέσεις και να τερματίσουν την εκεχειρία.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.
Βόνιτσα: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 40χρονος από το φαράγγι Τρύφου - Σώος ο φίλος του
10:17
Βουλή: Καθολική καταδίκη για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα - «Δεν συνιστούν παρά εγκληματίες»
10:16
Καιρός: Ζέστη με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς σήμερα - Αλλαγή σκηνικού με καταιγίδες το απόγευμα
10:15
Δούκας για Πετράλωνα: Βοήθημα 3.000 ευρώ σε 7 νοικοκυριά - Επαφές με Airbnb για άμεση διάθεση χώρων
10:13