Σήμερα στην Ουάσιγκτον οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες Ισραήλ, Λιβάνου και ΗΠΑ
Πρέσβεις από το Ισραήλ, τον Λίβανο και τις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην Ουάσιγκτον τον πρώτο γύρο προπαρασκευαστικών συνομιλιών, με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, όπως ανέφεραν ένας ισραηλινός αξιωματούχος και πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις συνομιλίες στο CNNi.
Ο πρώτος γύρος συζητήσεων θα έχει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τους όρους και την ατζέντα των άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, οι οποίες, σύμφωνα με το Ισραήλ, θα αποσκοπούν στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και στην εδραίωση «ειρηνικών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών.
Μεταξύ των πιο επείγοντων θεμάτων προς διαπραγμάτευση: το αίτημα του Λιβάνου να συμφωνήσει το Ισραήλ σε κατάπαυση του πυρός ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις.
Λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα διαπραγματευτούν υπό πυρά, ενώ το Ισραήλ έχει απορρίψει την κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις.
Οι συνομιλίες της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν με τον Μισέλ Ίσα, πρέσβη των ΗΠΑ στο Λίβανο, τον Γιεχίελ Λάιτερ, πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ, και τη Νάντα Χαμάντε Μοάουαντ, πρέσβη του Λιβάνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πηγές.
Οι πέντε Επιτάφιοι συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος πιστών στην πλατεία Αριστοτέλους (pic)
22:57
Οι ουκρανικές δυνάμεις βύθισαν δύο ρωσικές πλατφόρμες γεωτρήσεων στην Κασπία Θάλασσα
22:53
Στην περιοχή ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης αύριο και μεθαύριο ο Ν. Δένδιας
22:42
Τέλος στις σφραγίδες στα διαβατήρια: Τι αλλάζει από σήμερα στα ταξίδια εντός Ευρώπης
22:30