Axios: Οι ΗΠΑ πρότειναν στο Ιράν 20ετές «πάγωμα» του εμπλουτισμού ουρανίου
Ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν Μοχάμεντ Γκαλιμπάφ με τον Πακιστανό υπουργό Εξωτερικών στο πλαίσιο των συνομιλιών για την ειρήνευση στο Ισλαμαμπάντ.
IRANIAN FOREIGN MINISTRYΟι ΗΠΑ πρότειναν στο Ιράν να αποδεχτεί ένα 20ετές μορατόριουμ για τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Ισλαμαμπάντ το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο και ακόμα μια πηγή που γνωρίζει της διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ιρανοί αντιπρότειναν μια μικρότερη «μονοψήφια» χρονική περίοδο, σύμφωνα με τις πηγές.
Η απαίτηση των ΗΠΑ για μορατόριουμ στον εμπλουτισμό ουρανίου ήταν ένα κρίσιμο ζήτημα στις μαραθώνιες συνομιλίες του Σαββατοκύριακου.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσης από το Ιράν να απομακρύνει όλο το ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού από τη χώρα με τους Ιρανούς να λένε ότι θα συμφωνούσαν στην παρακολούθηση της «διαδικασίας ανάμειξης» του, σύμφωνα με τις δύο πηγές.
Ιρανός βουλευτής που συμμετείχε στην ιρανική διαπραγματευτική ομάδα, ο Σεγέντ Μαχμούντ Ναμπαβιάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο απαιτήσεις των ΗΠΑ για το πυρηνικό ζήτημα ήταν ο λόγος που δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.
Μεσολαβητές από το Πακιστάν, την Αίγυπτο και την Τουρκία προσπαθούν τώρα να γεφυρώσουν τις εναπομένουσες διαφορές και να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου πριν από τη λήξη της εκεχειρίας στις 21 Απριλίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία - Δεν ζητώ συγγνώμη από τον Πάπα
Διαγράφηκε η ανάρτηση Τραμπ που τον εικονίζει ως Ιησού να θεραπεύει ασθενή
Ιράν: Θα βυθίσουμε τα αμερικανικά πλοία που θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τα λιμάνια μας
Το αποκλεισμένο Ορμούζ, οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν και οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου
23:56
Η Γερμανία καλεί το Ισραήλ να τερματίσει τις εχθροπραξίες στον Λίβανο
23:45
Πεζεσκιάν σε Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο
23:34
Η σύζυγος του Σάντσεθ κατηγορείται για διαφθορά μετά από ποινική έρευνα
23:22