Τηλεδιάσκεψη συγκαλούν την Παρασκευή Μακρόν και Στάρμερ για τα Στενά του Ορμούζ
Ο Κιρ Στάρμερ με τον Εμανουέλ Μακρόν σε παλαιότερη συνάντησή τους
(AP Photo/Thomas Padilla)Η Γαλλία και η Βρετανία θα συμπροεδρεύσουν σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.
Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν χώρες που είναι πρόθυμες να συμβάλουν σε αμυντική αποστολή με στόχο την αποκατάσταση της ελευθερίας ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.
Εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες
Ανώτεροι διπλωμάτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη αύριο Τετάρτη, ενόψει της τηλεδιάσκεψης των ηγετών, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους διπλωμάτες που επικαλείται το Reuters.
Οι διπλωματικές διεργασίες εντείνονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και στη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας σε έναν από τους σημαντικότερους ενεργειακούς διαδρόμους παγκοσμίως.
Συρία: Αναβάλλεται η πρώτη συνεδρίαση του μεταβατικού κοινοβουλίου
23:48
Σύμη: Απρόσμενη επίσκεψη φώκιας στη Μαραθούντα - Κολύμπησε ανάμεσα στους λουόμενους
23:37
Κακαβιά: Συνελήφθη αλλοδαπός που αναζητούνταν με ποινή κάθειρξης επτά ετών
23:27
Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία απέρριψε κατάπαυση του πυρός για την παράδοση σορών πεσόντων στρατιωτών
23:18