Ο Νετανιάχου θα μιλήσει με τον πρόεδρο του Λιβάνου λέει Ισραηλινή αξιωματούχος - Τι απαντά η Βηρυτός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι στην Ιερουσαλήμ στις 26 Φεβρουαρίου, 2026
Gil Cohen Magen/Pool Photo via APΟ Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μιλήσει την Πέμπτη (16/4) με τον πρόεδρο του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού το μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, Γκίλα Γκαμλιέλ.
Η δήλωση έρχεται μετά την ανάρτηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social - την Τετάρτη - ότι οι ηγέτες του Ισραήλ και του Λιβάνου θα μιλήσουν «αύριο».
Την Πέμπτη, ένας αξιωματούχος στο προεδρικό γραφείο του Λιβάνου δήλωσε στο BBC ότι δεν γνώριζαν για την επερχόμενη επαφή με το Ισραήλ.
Φαίνεται τώρα ότι αυτές οι συνομιλίες θα μπορούσαν να συμβούν - θα σας ενημερώσουμε για περισσότερα όταν τα έχουμε.
Την άποψη ότι ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ θα ήταν ένα σπουδαίο «σημείο καμπής» για τις σχέσεις Ισραήλ-Λιβάνου, υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ.
Μιλώντας σε εκπομπή του BBC δήλωσε: «Αμφιβάλλω αν θα υπήρχε κάποια ισραηλινή κυβέρνηση που θα ήταν έτοιμη να τερματίσει οποιαδήποτε τρέχουσα στρατιωτική δράση εάν δεν υπάρξει αφοπλισμός της Χεζμπολάχ».
«Εάν ο Λίβανος, μαζί με την Ευρώπη, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, είναι σοβαρός σχετικά με τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και να συνεργαστεί αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό θα ήταν ένα σημείο καμπής μεγάλης σημασίας. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», τόνισε.
Ο Όλμερτ πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε καμία επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ των ηγετών του Ισραήλ και του Λιβάνου μετά τη συνάντηση των πρεσβευτών της χώρας στην Ουάσινγκτον την Τρίτη (14/4).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Το Σαββατοκύριακο η συμφωνία με Ιράν χωρίς πυρηνικά - Όλοι θετικοί για εκεχειρία στο Λίβανο
Η Βηρυτός δηλώνει ότι «δεν έχει ενημερωθεί» για επικείμενες επαφές με το Ισραήλ
Γιατί ο Τραμπ χρειάζεται μια καλύτερη συμφωνία με το Ιράν από αυτή του Ομπάμα - Τα δύο εμπόδια
Οδηγός ΙΧ παραβίασε τον μισό Κ.Ο.Κ.: Έτρεχε με 200χλμ στον Κηφισό - Ήταν μεθυσμένος
13:44
Παραιτήθηκε από υφυπουργός ο Μακάριος Λαζαρίδης: «Γνώμονας να διαφυλαχθεί το έργο της κυβέρνησης»
13:32
Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα
13:30
Η Toyota ανανέωσε το best seller της Yaris Cross
13:20