Νέα έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο Πάπας Λέων
O Πάπας Λέοντας
(AP Photo/Dilara Acikgoz)Νέα έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο Πάπας Λέων κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην Αγκόλα στην οποία παρέστησαν περίπου 100.000 άνθρωποι.
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας εξήρε την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, για την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ που στηρίζει το Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την έναν «λόγο ελπίδας».
«Ενθαρρύνω όσους εργάζονται για μια διπλωματική λύση να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ώστε η παύση των εχθροπραξιών σε όλη τη Μέση Ανατολή να καταστεί μόνιμη».
O πάπας Λέων στηλίτευσε επίσης την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, απευθύνοντας έκκληση «τα όπλα να σιγάσουν και η οδός του διαλόγου να ακολουθηθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Πάπας Λέων για διαμάχη με Τραμπ: Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να διαφωνήσω μαζί του
ΕΛΛΑΔΑ
Πέθανε η δημοσιογράφος Πανδώρα Παφίλη - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
18:11
ΕΛΛΑΔΑ
Τραγωδία στα Κουφονήσια: Νεκρή 23χρονη Ελληνίδα τουρίστρια - Έρευνες για τις συνθήκες
18:02
CULTURE
«The American Experiment»: Η νέα σειρά του Netflix εξετάζει τις ρίζες και το μέλλον των ΗΠΑ
17:53
ΕΛΛΑΔΑ
Βίντεο από την επιχείρηση του ελληνικού FBI στη Μύκονο: Τα απίθανα σημεία που εντοπίστηκαν ναρκωτικά
17:44
ΕΛΛΑΔΑ