ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ήταν η Ρωσία η πηγή μας για τα email της Χίλαρι Κλίντον» λέει ο Τζούλιαν Ασάνζ

«Δεν ήταν η Ρωσία η πηγή μας για τα email της Χίλαρι Κλίντον» λέει ο Τζούλιαν Ασάνζ
REUTERS/Peter Nicholls/Files

Πέντε ημέρες πριν από τις Αμερικανικές εκλογές ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ απαντά στην Χίλαρι Κλίντον για τη διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της που έβαλαν «φωτιά» στην προεκλογική εκστρατεία.

Μέσα από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου διαμένει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Ασάνζ, είπε στο Russia Today, ότι η πηγή των απόρρητων μηνυμάτων της Κλίντον δεν ήταν η ρωσική κυβέρνηση.

«Το στρατόπεδο της Κλίντον έχει καταφέρει να διατηρήσει μια νέο Μακαρθιστική υστερία, που λέει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για όλα. Η Χίλαρι Κλίντον έχει δηλώσει πολλές φορές, ψευδώς, πως οι 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν εκτιμήσει πως η πηγή των αποκαλύψεων μας ήταν η Ρωσία. Αυτό είναι λάθος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η Ρωσία δεν είναι η πηγή μας» τόνισε και συνέχισε:

«Λυπάμαι την Χίλαρι Κλίντον, γιατί βλέπω έναν άνθρωπο να καταβροχθίζεται από τις ίδιες του τις φιλοδοξίες, βασανίζεται σε σημείο που αρρωσταίνει. Ωστόσο, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο δίκτυο ανθρώπων, ένα ολόκληρο δίκτυο σχέσεων με συγκεκριμένες θέσεις».

Περισσότερα από 30.000 απόρρητα ηλεκτρονικά μηνύματα από την περίοδο που η Χίλαρι Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει στη δημοσιότητα το Wikileaks. Το FBI ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εξετάσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία σχετίζονται με τη χρήση ιδιωτικού ηλεκτρονικού διαμετακομιστή (προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) την περίοδο που η Κλίντον ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ