Κάλας: Οι συνομιλίες για το Ιράν πρέπει να περιλαμβάνουν εμπειρογνώμονες στον τομέα των πυρηνικών
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλλας
AP Photo/Virginia MayoΤον λόγο που οι συνομιλίες με το Ιράν θα πρέπει να περιλαμβάνουν πυρηνικούς εμπειρογνώμονες εξήγησε η επικεφαλής των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ, Κάγια Κάλλας.
«Εάν οι συνομιλίες αφορούν μόνο τα πυρηνικά και δεν υπάρχουν πυρηνικοί εμπειρογνώμονες στο τραπέζι, τότε θα καταλήξουμε με μια συμφωνία που είναι πιο αδύναμη από ό,τι ήταν το JCPOA», λέει η Κάλλας, αναφερόμενη στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν του 2015 από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ το 2018.
«Και (αν) τα προβλήματα στην περιοχή, τα πυραυλικά προγράμματα, η υποστήριξή τους σε πληρεξούσιους, καθώς και οι υβριδικές και κυβερνο-δραστηριότητες στην Ευρώπη δεν αντιμετωπιστούν, θα καταλήξουμε με ένα πιο επικίνδυνο Ιράν», προσθέτει, μιλώντας ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στην Κύπρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Reuters: Το Πεντάγωνο εξετάζει μέτρα «τιμωρίας» για συμμάχους που δεν στήριξαν τις ΗΠΑ στο Ιράν
Ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου παρά την παράταση εκεχειρίας στον Λίβανο
Ιράν:Διαψεύδει την παραίτηση Γκαλιμπάφ από τη διαπραγματευτική ομάδα - Στο Πακιστάν Γουίτκοφ-Κούσνερ
SPONSORED
Μήνυμα Χαμενεϊ: ΗΠΑ και Ισραήλ επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια στο Ιράν
12:39
Φωτιά κοντά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
12:32
Ναύπακτος: Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο - Η στιγμή που μητέρα σώζει το παιδί της στο παρα πέντε
12:25
Δήμος Αθηναίων: Συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ «50 Cities at 50° C»
12:11