Τραμπ για σεισμό στη Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να βοηθήσουν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Jacquelyn MartinΤην ετοιμότητα των ΗΠΑ να συνδράμουν τη Βενεζουέλα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς 7,5 και 7,2 Ρίχτερ εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να βοηθήσουν» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Όπως ανέφερε «έχω δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες της κυβέρνησής μας να κινηθούν γρήγορα. Θα είμαστε εκεί για τους νέους και σπουδαίους φίλους μας» σχολίασε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρώτες πληροφορίες δεν είναι καλές. Οι δύο μεγάλοι σεισμοί που μόλις έπληξαν τον σπουδαίο λαό της Βενεζουέλας είναι και οι δύο τεράστιοι σε κλίμακα και έχουν αφήσει πίσω τους έναν τρομακτικό αριθμό θανάτων».
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η χώρα έχει ήδη κινητοποιήσει μια ομάδα βοήθειας σε καταστροφές και μια ομάδα εργασίας για την παροχή και τον συντονισμό κρίσιμης βοήθειας.
«Σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην προσωρινή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ θα στείλουν ομάδες έρευνας και διάσωσης, είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλους πόρους τις πρώτες κρίσιμες ημέρες μετά από αυτήν την τραγική φυσική καταστροφή» ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διπλός σεισμός 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα: 32 νεκροί, 700 τραυματίες
«Red Code» και σήμερα σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
11:02
Πάνω από 600 ουκρανικά drones κατέρριψε η Ρωσία τη νύχτα - Χτυπήθηκε αποθήκη εμπορικού κολοσσού
10:53
Φοιτήτριες από την Ελλάδα μοιράζονται την εμπειρία τους από τις σπουδές τους στην Κύπρο
10:47
Παπασταύρου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η υπογραφή της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο
10:43