Νορβηγία: «Μπλόκο» των social media για νέους κάτω των 16 ετών - «Θέλουμε τα παιδιά να είναι παιδιά»
Έφηβοι που κοιτούν το κινητό τους
FreepikΤην απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών σχεδιάζει η Νορβηγία με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα καταστήσει τις εταιρίες τεχνολογίας υπεύθυνες για τον έλεγχο της ηλικίας των νεαρών χρηστών.
«Εισάγουμε αυτή τη νομοθεσία επειδή θέλουμε μια παιδική ηλικία στην οποία τα παιδιά να μπορούν να είναι παιδιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.
«Το παιγνίδι, οι φιλίες και η καθημερινή ζωή δεν πρέπει να καταληφθούν από αλγορίθμους και οθόνες. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο για την προστασία της ψηφιακής ζωής των παιδιών», δήλωσε ο Στέρε.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο ως το τέλος του 2026, πρόσθεσε η κυβέρνηση μειοψηφίας των Εργατικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει πρόσβαση στα social media για άτομα κάτω των 15 ετών
Social Media: Ημερήσια πρόστιμα στις πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται με το μπλόκο στους 15χρονους
SPONSORED
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε «ταμείο» μέχρι την Παρασκευή 22/05
03:00
Πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ: «Ανακούφιση» για τα Στεγαστικά Δάνεια μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
02:00
Ανοιχτή η πλατφόρμα για την εσωτερική κινητικότητα χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ
01:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Xρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
00:30