Ο πρόεδρος της Κολομβίας ο πρώτος ξένος ηγέτης στη Βενεζουέλα μετά την ανατροπή Μαδούρο
Ανανεώθηκε:
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρεσβεία της Κολομβίας στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026.
AP Photo/Jose Luis MaganaΣτο Καράκας μετέβη σήμερα ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο προκειμένου να συναντηθεί με τη μεταβατική πρόεδρο της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ.
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από τον αμερικανικό στρατό, στις αρχές Ιανουαρίου.
Τον Πέτρο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Χιλ. Αργότερα θα συναντηθεί με τη Ροδρίγκες και το βασικό θέμα των συνομιλιών τους θα είναι η ασφάλεια και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών στα κοινά σύνορά τους, μια ασταθή ζώνη όπου δρουν διάφορες ένοπλες οργανώσεις.
Η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στα μέσα Μαρτίου στην κολομβιανή πλευρά των συνόρων, όμως ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, για λόγους ασφαλείας.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ αποχωρεί με άδεια μητρότητας
23:28
Ο πρίγκιπας Χάρι εκπαιδεύτηκε στην αποναρκοθέτηση στην Ουκρανία, 30 χρόνια μετά την Νταϊάνα (vid)
23:17
Νομικός σύμβουλος των ΗΠΑ: Ο πόλεμος με το Ιράν δικαιολογείται από την «επιθετικότητα» της Τεχεράνης
23:06
Σοβαρές κατηγορίες για τον D4vd: Νέα στοιχεία σοκάρουν στη δικαστική υπόθεση
22:55