Φον ντερ Λάιεν: Είναι πολύ νωρίς για άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τεχεράνη έστειλε τη Δευτέρα (27/4) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι είναι πολύ νωρίς για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.
«Πιστεύουμε ότι η άρση των κυρώσεων θα ήταν πολύ νωρίς», δήλωσε στο Βερολίνο σε συνάντηση του συντηρητικού CDU και του αδελφού κόμματος της Βαυαρίας, CSU, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις τέθηκαν σε ισχύ λόγω της καταστολής του ίδιου του πληθυσμού από το Ιράν.
«Πρέπει πρώτα να δούμε μια αλλαγή, μια θεμελιώδη αλλαγή στο Ιράν για την άρση των κυρώσεων», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.
«Υπάρχει λόγος που επιβάλλονται κυρώσεις στο Ιράν. Και αυτός ο λόγος είναι η συμπεριφορά τους προς τον ίδιο τους τον πληθυσμό και η καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε, σκιαγραφώντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ευρωπαϊκή διπλωματία.
Η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η ΕΕ συνδέει άρρηκτα την οικονομική και πολιτική της πολιτική απέναντι στην Τεχεράνη με την εσωτερική κατάσταση στη χώρα, παρά τις διεθνείς πιέσεις για επαναπροσέγγιση λόγω ενεργειακών και γεωπολιτικών αναγκών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιρανός ΥΠΕΞ από Ρωσία: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κατάρρευση των συνομιλιών στο Πακιστάν
Axios: Το Ιράν «παγώνει» τις συνομιλίες για τα πυρηνικά μέχρι την επίλυση της κρίσης στο Ορμούζ
SPONSORED
Τραμπ: Θα πάρουμε το ουράνιο από το Ιράν - Δεν θα δεχθούμε τέλη κυκλοφορίας στο Ορμούζ
19:56
Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» - Υποψήφια με το ΕΠΑΜ
19:47
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη: Εμπλέκονται τρεις οικογένειες - 77 κατηγορούμενοι
19:40
Κρεμλίνο: Πούτιν και Σι συζήτησαν την πιθανή μεταφορά ουρανίου του Ιράν στη Ρωσία
19:32