Πέντε τραυματίες από επίθεση με σφυρί στο Τόκιο - Δύο έφηβοι και τρεις αστυνομικοί
Aσθενοφόρο στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Eugene HoshikoΆνδρας οπλισμένος με σφυρί τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στο Τόκιο, ανάμεσά τους και έναν έφηβο, τον οποίο χτύπησε στο πρόσωπο, προτού ψεκάσει τρεις αστυνομικούς με άγνωστη ουσία και τραπεί σε φυγή, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.
Ο ύποπτος, που πιστεύεται πως είναι 44 ετών, επιτέθηκε την Τετάρτη (30/4) σε δυο εφήβους, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες επειδή μίλαγαν δυνατά, κοντά στο σπίτι του, στον δήμο Φούσα, προάστιο της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.
Το πρώτο θύμα, έφηβος μαθητής, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο. Το δεύτερο, συμμαθητής του, τραυματίστηκε--ελαφρά--στον ώμο, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου, όπου ο ύποπτος ψέκασε τρεις τους με άγνωστη ουσία προτού διαφύγει, σύμφωνα με το Kyodo.
Η μητροπολιτική αστυνομία της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας περιορίστηκε να πει πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα βίαια εγκλήματα θεωρούνται γενικά σπάνια στην Ιαπωνία, χώρα που καταγράφει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών σε διεθνές επίπεδο κι εφαρμόζει νομοθεσία για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία που συγκαταλέγεται στις πιο αυστηρές παγκοσμίως.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε ισόβια καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Άμπε
SPONSORED
Cosmos Business Systems: Τα πλάνα του ομίλου για την επόμενη πενταετία ανάπτυξης
08:31
Μητσοτάκης VS Σαμαράς: Τα «ήρεμα και τα ταραγμένα» νερά, η «ορθή διαγραφή» και τα σενάρια ηγεσίας
08:20
Κίνηση: Καθυστερήσεις έως και 30 λεπτά στην Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» και ο Κηφισός
08:18
Συναγερμός στο Λιμενικό για τουρκική θαλαμηγό που προσάραξε στα Πρασονήσια - Σώοι όλοι οι επιβάτες
08:07