Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο - Άτομο εξουδετερώθηκε
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στον Λευκό Οίκο σχεδόν τη στγμή που ξέσπασαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026
AP Photo/Jacquelyn MartinΣυναγερμός σήμανε τη Δευτέρα (4/5) στον Λευκό Οίκο, όταν ακούστηκαν τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση από την προεδρική κατοικία, οδηγώντας τις Αρχές στην άμεση ενεργοποίηση πρωτοκόλλου ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν εντός του Λευκού Οίκου την ώρα του περιστατικού, με τη φρουρά να θέτει το συγκρότημα σε κατάσταση «lockdown» για προληπτικούς λόγους.
Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία τόσο του ίδιου όσο και του προσωπικού και των αξιωματούχων που βρίσκονταν στο σημείο.
Μαρτυρίες δημοσιογράφων αναφέρουν ότι η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ αντέδρασε άμεσα, απομακρύνοντας τους παρευρισκόμενους από τους εξωτερικούς χώρους και οδηγώντας τους με ασφάλεια στην αίθουσα ενημέρωσης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να συνδέουν τους πυροβολισμούς με άμεση απειλή κατά του Λευκού Οίκου, ωστόσο οι Αρχές αντιμετώπισαν το περιστατικό με τη μέγιστη σοβαρότητα και γίνονται αναφορές για εξουδετέρωση του δράστη.
Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ: Τι αλλάζει στα φορο-πρόστιμα - Πότε προβλέπεται «κούρεμα» έως 80%
00:30
Πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση θα κοσμεί το Οβάλ Γραφείο
23:56
To «Narnia» του Netflix στις αίθουσες το 2027 με την υπογραφή της Γκρέτα Γκέργουιγκ
23:47
Δήμος Αθήνας: Τιμητική διάκριση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την «Προστασία της Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς» (vid)
23:41