Ρωσικό σφυροκόπημα κατά ουκρανικών στόχων - Το Κίεβο απάντησε με επιθέσεις drones
Ρώσοι στρατιώτες
(Russian Defense Ministry Press Service via AP)Αναζωπύρωση υπήρξε στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας με τη Μόσχα να εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Κίεβο να απαντά με πλήγματα από drones.
Ρωσικές επιθέσεις την περασμένη νύκτα στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Γκάνζα μετά την εκπνοή μιας τριήμερης εκεχειρίας.
«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τέσσερις τραυματίσθηκαν. Ο εχθρός επιτέθηκε πάνω από 20 φορές σε πέντε περιοχές στην περιφέρεια με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβολικό και βόμβες», έγραψε στο Telegram.
Ανάρτηση Ζελένσκι
Η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη (12/5) ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότερα από 200 επιθετικά drones εκτοξεύτηκαν κατά της Ουκρανίας. Βόμβες χρησιμοποιήθηκαν ξανά στο μέτωπο - περισσότερες από 80 από αυτές - και καταγράφηκαν πάνω από 30 αεροπορικές επιδρομές. Drones καταρρίφθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.
Πρόσθεσε ότι οι ενεργειακές εγκαταστάσεις, πολυκατοικίες και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές από την επίθεση.
«...υπήρξε επίσης ένα χτύπημα στο σιδηρόδρομο... Έχουν αναφερθεί άνθρωποι τραυματίες ως αποτέλεσμα αυτών των χτυπημάτων. Και, δυστυχώς, υπάρχουν θύματα», είπε.
Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 27 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την περασμένη νύκτα, μετά την εκπνοή της τριήμερης εκεχειρίας που είχε τεθεί σε εφαρμογή με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.
Από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα, «27 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και καταστράφηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» πάνω από τις ρωσικές περιφέρειες του Μπελγκορόντ, το Βορονέζ και του Ροστόφ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργός Άμυνας Γερμανίας: «Πιθανό τέχνασμα» του Πούτιν οι δηλώσεις περί διαπραγματεύσεων
Ζελένσκι: Η Μόσχα δεν σέβεται την εκεχειρία - Πάνω από 16.000 παραβιάσεις σε 24 ώρες
SPONSORED
Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα επενδύει στον ποιοτικό τουρισμό - Στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ
13:30
Παπαστεργίου: Έρχεται ηλικιακός κόφτης στα ηλεκτρικά πατίνια – Πώς θα λειτουργεί (vid)
13:26
Κρήτη: Νέα προσθεσμία πήρε ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του
13:22
Καμία κατασκευή 25 μέτρα από την ακτογραμμή - Τι αλλάζει στον τουρισμό
13:21