Στο νοσοκομείο με στηθάγχη η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα
Η βασίλισσα Μαργαρίτα
APΣτο νοσοκομείο εισήχθη η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα λόγω στηθάγχης, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.
«Η Μεγαλειότητά της αισθάνεται κόπωση, όμως είναι ευδιάθετη», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η βασίλισσα, η οποία παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2024 και παρέδωσε τα ηνία στον πρωτότοκο γιο της, τον Φρέντερικ, θα παραμείνει για νοσηλεία το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και να την παρακολουθούν οι γιατροί του νοσοκομείου Rigshospitalet.
Η Μαργαρίτα είναι πολύ δημοφιλής στη Δανία, αφού κατάφερε να εκσυγχρονίσει τον θεσμό της μοναρχίας, όμως τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Είχε δηλώσει παλαιότερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να παραιτηθεί ποτέ, όμως άλλαξε γνώμη αφού υποβλήθηκε σε μια σοβαρή επέμβαση στην πλάτη, το 2023.
Η βασίλισσα, που ανέκαθεν είχε καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, κέρδισε το 2024 το κινηματογραφικό βραβείο της Δανίας για τα κοστούμια που σχεδίασε για μια ταινία. Μαζί με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Χένρικ, μετέφρασε, με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημα της Σιμόν ντε Μποβουάρ «Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί».
Έχει επίσης εικονογραφήσει πολλά βιβλία, όπως τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δανία: Εικόνες από την ανακήρυξη του νέου βασιλιά Φρειδερίκου Ι - Διαδέχτηκε την μητέρα του
Το Ιράν θα ανταποκριθεί αν οι ΗΠΑ τιμήσουν τις δεσμεύσεις λέει ο Πεζεσκιάν - Τετ α τετ με Πούτιν
09:14
Μαζικοί τάφοι για τα θύματα των πλημμυρών στο Νεπάλ - Ξεπερνούν τους 1000 οι νεκροί
09:08
Βικτόρια Μπέκαμ: Κέρδη για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια για την εταιρεία μόδας της
09:07
Πάτρα: Απολογείται σήμερα ο καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια
08:57