ΥΠΕΞ Κούβας: Αν δεχθούμε επίθεση, θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα
Φωτογραφία Αρχείου - Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Bruno Rodriguez Parrilla
(AP Photo/Bebeto Matthews)«Αν η Κούβα δεχθεί επίθεση, θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μετά από δημοσίευμα του Axios, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που εκτιμούν ότι η Αβάνα σχεδιάζει ενδεχόμενα πλήγματα κατά της αμερικανικής βάσης στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, αμερικανικών πολεμικών πλοίων και πιθανώς του Κι Γουέστ στη Φλόριντα.
Οι ΗΠΑ αξιολογούν την απειλή drones που προμηθεύτηκε η Κούβα
Πάνω από 300 στρατιωτικά drones έχει προμηθευτεί η Κούβα, σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες που επικαλείται το Axios. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της χώρας εξετάζουν πιθανή χρήση τους εναντίον αμερικανικών στόχων, μεταξύ των οποίων η βάση των ΗΠΑ στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, αμερικανικά πολεμικά πλοία και ενδεχομένως το Κι Γουέστ στη Φλόριντα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πληροφορία έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ουάσινγκτον, καθώς δείχνει ότι η τεχνολογία των drones, που έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα σε πολέμους όπως αυτός στην Ουκρανία και στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, αποκτά πλέον στρατηγική σημασία και στην Καραϊβική.
SPONSORED
«Αναπτυξιακή εμπειρία, όχι τελική κρίση»: Το ψυχικό κόστος των Πανελληνίων και η διαχείρισή του
09:00
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν δυο ιρανικά drones στα Στενά του Ορμούζ
08:46
Θεσσαλονίκη: Χειρουργείο για την 24χρονη που παρασύρθηκε από το λεωφορείο - Η στιγμή του τροχαίου
08:32
Πώς επιστήμονες πέρασαν δεκαετίες τελειοποιώντας το γρασίδι για τους αγώνες του Μουντιάλ
08:30