Γιλντιρίμ: Tο φιλοκουρδικό κόμμα χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία
Ευθύνες στο φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ότι χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία, επιρρίπτει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας πως όποιος βλάπτει το έθνος θα πληρώσει το τίμημα.
«Επί χρόνια, σας ζητούσαμε να πείτε ότι τάσσεστε κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν ακούγατε... Επί χρόνια, έδιναν τα χρήματα που στέλναμε για τους δήμους στους τρομοκράτες» είπε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε:
«Όποιος βλάπτει αυτό το έθνος θα το πληρώσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όχι μόνο εκείνοι που βάζουν βόμβες και πυρπολούν αλλά και εκείνοι που στηρίζουν την τρομοκρατία».
Η κυβέρνηση κατηγορεί το HDP, του οποίου οι ηγέτες συνελήφθησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ότι διατηρεί δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ωστόσο, το κόμμα διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.
Ο Γιλντιρίμ επίσης, κατηγόρησε τους βουλευτές ότι θα προδώσουν τον λαό αν αποφασίσουν να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα δεν θα συμμετέχει σε συνεδριάσεις της Βουλής
Στις φλόγες η μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ μετά από ιρανική επίθεση (vid)
20:47
Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια την ιταλική Βαλεφόλια, αλλά έχασε την ευκαιρία ευρωπαϊκού τίτλου
20:41
Το ΣτΕ δικαίωσε διαζευγμένο πατέρα: Έλαβε πρόσβαση σε στοιχεία του παιδιού αν και δεν είχε επιμέλεια
20:32
Ο Τραμπ υποδέχεται νεκρούς στρατιώτες - Το Ιράν χτύπησε σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Μπαχρέιν
20:23