Γιλντιρίμ: Tο φιλοκουρδικό κόμμα χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία
Ευθύνες στο φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ότι χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία, επιρρίπτει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας πως όποιος βλάπτει το έθνος θα πληρώσει το τίμημα.
«Επί χρόνια, σας ζητούσαμε να πείτε ότι τάσσεστε κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν ακούγατε... Επί χρόνια, έδιναν τα χρήματα που στέλναμε για τους δήμους στους τρομοκράτες» είπε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε:
«Όποιος βλάπτει αυτό το έθνος θα το πληρώσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όχι μόνο εκείνοι που βάζουν βόμβες και πυρπολούν αλλά και εκείνοι που στηρίζουν την τρομοκρατία».
Η κυβέρνηση κατηγορεί το HDP, του οποίου οι ηγέτες συνελήφθησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ότι διατηρεί δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ωστόσο, το κόμμα διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.
Ο Γιλντιρίμ επίσης, κατηγόρησε τους βουλευτές ότι θα προδώσουν τον λαό αν αποφασίσουν να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα δεν θα συμμετέχει σε συνεδριάσεις της Βουλής
SPONSORED
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34
«Πλήξαμε περίπου 150 θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες», λέει το Ισραήλ
23:21
Ανησυχία στο Πεντάγωνο για παρακολουθήσεις Αμερικανών αξιωματούχων από το Ισραήλ
23:10
Το comeback των μαγκρόβιων δασών: Αποκτούν ξανά ζωή μετά από δεκαετίες ανθρώπινης καταστροφής
23:04