Πέντε οι νεκροί στο Σαν Ντιέγκο: Το χρονικό των πυροβολισμών και οι σημειώσεις του ανήλικου δράστη
Δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο των πυροβολισμών
AP Photo/Gregory BullΠέντε άνθρωποι μεταξύ των οποίων και οι δύο ανήλικοι δράστες, σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα (19/5) στο μεγαλύτερο τζαμί του Σαν Ντιέγκο.
Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ένας από τους ανήλικους δράστης πήρε τρία όπλα από το σπίτι των γονιών του και άνοιξε πυρ στο Ισλαμικό κέντρο.
Ο δράστης άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας που μιλούσε για τη φυλετική υπερηφάνεια, σύμφωνα με το CNNi, γεγονός που προδίδει τα κίνητρα της επίθεσης.
Μάλιστα, σημειώσεις ρητορικής μίσους περιλαμβάνονται σε ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στους πυροβολισμούς, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Πώς έγινε η φονική επίθεση
- Περίπου δύο ώρες προτού οι Αρχές λάβουν σήμα για τους πυροβολισμούς, η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια μητέρα που ανέφερε την εξαφάνιση του γιου της και ότι πολλά από τα όπλα της και το όχημά της έλειπαν από το σπίτι, όωπς δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Ντιέγκο, Σκοτ Γουόλ. Η μητέρα είπε ότι ο γιος της είχε αυτοκτονικές τάσεις και ότι ήταν μαζί με ένα άλλο άτομο, και οι δύο ντυμένοι με καμουφλάζ.
- Η αστυνομία έθεσε σε συναγερμό την περιοχή, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν συσκευές παρακολούθησης πινακίδων κυκλοφορίας για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον γιο της γυναίκας και τον φίλο του. Αστυνομικοί έσπευσαν επίσης στο Λύκειο Μάντισον λόγω πιθανής σύνδεσης με έναν από τους υπόπτους.
- Η αστυνομία ειδοποιείται για έναν ενεργό δράστη στο Ισλαμικό Κέντρο και οι αστυνομικοί που βρίσκονται κοντά ανταποκρίνονται αμέσως.
- Οι αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και βρίσκουν τρία νεκρά θύματα έξω από το τζαμί. Ξεκινούν επιχείρηση με ενεργούς σκοπευτές και εισέρχονται στο τζαμί και σε ένα παρακείμενο σχολείο. Πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο, παραβιάζουν τις πόρτες αναζητώντας υπόπτους.
- Ένας αρχιτέκτονας δέχεται πυρά από όχημα λίγα τετράγωνα μακριά από το Ισλαμικό Κέντρο. Μια σφαίρα φαίνεται να εξοστρακίστηκε από το κράνος του αρχιτέκτονα και να του έσωσε τη ζωή.
- Οι αστυνομικοί βρίσκουν ένα όχημα με τους δύο άνδρες υπόπτους μέσα, και οι δύο νεκροί. Οι Αρχές αργότερα αναφέρουν ότι οι ύποπτοι φαίνεται να αυτοπυροβολήθηκαν.
Τι δείχνουν βίντεο
Πλάνα από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν την περιοχή να έχει αποκλειστεί από δεκάδες αστυνομικά οχήματα, ενώ οι αστυνομικοί βοηθούν πολίτες να εκκενώσουν το σημείο με ασφάλεια.
Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κέντρο είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται το Σχολείο Αλ Ρασίντ, το οποίο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, προσφέρει μαθήματα αραβικής γλώσσας, ισλαμικών σπουδών και Κορανίου.
Τι ανέφερε ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο
Ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο ανέφερε τη Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για «περιστατικό με πυροβολισμούς σε εξέλιξη» στο Ισλαμικό Κέντρο της συνοικίας Κλερμόντ της πόλης, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών δημόσιας ασφάλειας.
Την ίδια έκκληση απηύθυνε το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Ντιέγκο, το οποίο προσθέτει ότι αστυνομικοί βρίσκονται στον τόπο του συμβάντος και ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες.
SPONSORED
Πυροβολισμοί στην Ισπανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
09:01
Νέα μελέτη για το καρπούζι αποκαλύπτει άγνωστα οφέλη για την καρδιά και τα αγγεία
08:45
Πάτρα: Τρόμος για μητέρα τριών παιδιών - Ληστές την χτύπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι
08:38
Μασούτης: Η δύσκολη «εξίσωση» των 53 σούπερ μάρκετ που πρέπει να κλείσουν
08:38