Κίεβο: Οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας για την Ουκρανία φτάνουν στα όριά τους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντριι Σιμπίχα
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΣε σημείο εξάντλησης φτάνουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ρωσία, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Άντριι Σιμπίχα , προσθέτοντας ότι η εμπλοκή των Ευρωπαίων σ' αυτές μπορεί να επιφέρει μια νέα δυναμική στην διαδικασία.
«Η εντύπωση μου είναι ότι αυτό το σχήμα φτάνει σταδιακά στο σημείο όπου οι συζητήσεις ενδέχεται σ αυτό το επίπεδο να εξαντληθούν. Μερικές φορές, τα ίδια θέματα καταλήγουν να συζητούνται ξανά και ξανά» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους μέσω zoom.
Ο Σιμπίχα πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή εμπλοκή αποτελεί έναν από τους τρόπους για την αναζωογόνηση της διαδικασίας. Μια άλλη επιλογή, πρόσθεσε, είναι η συνάντηση σε επίπεδο ηγετών, κάτι για το οποίο πιέζει η Ουκρανία.
SPONSORED
Πώς μπορούν να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τις ζημιές που προκαλούν οι ενοικιαστές
00:30
Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 με παρέλαση αστέρων στο Azteca
23:58
Το Ισραήλ απελευθέρωσε συνιδρυτή της Χαμάς μετά από δύο χρόνια κράτησης
23:58
Ανοίγει ξανά την Παρασκευή (12/6) το πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ για τις κατασκηνώσεις
23:50