Ποινή φυλάκισης 12 ετών για 14χρονο Παλαιστίνιο
Σε 12ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο ένας 14χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015, μαζί με έναν ξάδερφό του είχαν επιτεθεί και τραυματίσει δύο νεαρούς Εβραίους στην Ιερουσαλήμ.
Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2015, είναι από εκείνες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη προσοχή μεταξύ των επιθέσεων που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο από μεμονωμένους Παλαιστινίους, συχνά νέους και οπλισμένους με μαχαίρι, εναντίον Ισραηλινών στην Ιερουσαλήμ, στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Άχμεντ Μανάσρα, 13 ετών τότε και ο εξάδελφός του Χάσαν, 15 ετών, μαχαίρωσαν δύο νεαρούς Εβραίους στον οικισμό Πίσγκατ Ζέεφ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στον παλαιστινιακό τομέα της κατεχόμενης και προσαρτημένης από το Ισραήλ πόλης. Ο Χάσαν Μανάσρα σκοτώθηκε μετά την επίθεση όταν προσπάθησε να διαφύγει.
Ένα παιδί από το Ισραήλ τραυματίστηκε σοβαρά. Το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ διέταξε σήμερα τον Άχμεντ Μανάσρα να καταβάλει 100.000 σέκελ (26.000 δολάρια) ως αποζημίωση και 80.000 σέκελ (21.000 δολάρια) στο άλλο θύμα, έναν νεαρό υπερορθόδοξο εβραίο, δήλωσε η συνήγορός του Λέα Τσεμέλ.
Το δικαστήριο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, επειδή ο κατηγορούμενος είναι ανήλικος.
SPONSORED
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την Ουκρανία - Το Κίεβο πρέπει να κάνει υποχωρήσεις
20:30
Έτοιμο να επιβάλει τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ το Ιράν - Η σημασία της εκεχειρίας Ισραήλ και Λιβάνου
20:21
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή 5/6 στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω έργων
20:11
Σφοδρές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο και Μακεδονία - «Βούλιαξαν» χωριά των Ιωαννίνων
20:05