ΚΟΣΜΟΣ

Το μεγαλείο της μητρότητας μέσα από μια ρεαλιστική ανάρτηση στο Facebook (pic)

Το μεγαλείο της μητρότητας μέσα από μια ρεαλιστική ανάρτηση στο Facebook (pic)

Η δουλειά της μητέρας είναι η πιο κουραστική και συνάμα προσοδοφόρα. Δεν έχει ωράριο, αντικείμενο ή συγκεκριμένο τόπο δράσης, αλλά προσφέρει τόσες πολλές στιγμές αγάπης.

Τι συμβαίνει όμως όταν η αγαπημένη μανούλα φτάνει στα όρια της; Όταν η καθημερινότητα που επιβάλει η δουλειά στο σπίτι – τις περισσότερες φορές συνδυασμένη και με εξωτερική εργασία – και η φροντίδα των παιδιών απλά γίνεται πολύ δύσκολη για να αντιμετωπιστεί από μια γυναίκα;

Την απάντηση δίνει η Joanna Dodge Scheuerman, από το Ιλινόις των ΗΠΑ. Με ένα ρεαλιστικό ποστ στο Facebook, η μητέρα και σύζυγος περιγράφει την δική της στιγμή που απλά δεν μπορούσε πια να είναι «μανούλα».

«Δεν ένιωθα ευτυχισμένη, ήμουν χάλια όλη τη μέρα», έγραψε η Scheuerman το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

«Ήθελα να κλειστώ σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να νιώσω ηρεμία για ένα λεπτό μόνο. Δεν μπορούσα να είμαι πια μανούλα».

Αλλά όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί και είδε τον άντρα και την κόρη της να κοιμούνται στο κρεβάτι αγκαλιά, όλα άλλαξαν.

«Η καρδιά μου. Στιγμές σαν και αυτή είναι τόσο αγαπημένες, είναι εύκολο να επιλέξεις την ευτυχία και την αγάπη σε τέτοιες στιγμές. Η αληθινή αγάπη επιλέγει την ευτυχία σε τέτοιες στιγμές. Η αληθινή αγάπη επιλέγει τα καλά ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Η Joanna μέσω του προφίλ της καλεί τους γονείς να επιλέξουν «την αγάπη, την υπομονή και να τις κρατήσουν».

«Μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που αυτές οι στιγμές θα φύγουν και τότε το μόνο που θα θέλεις είναι να επιστρέψουν», προσέθεσε.

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις στο ποστ της Scheuerman. «Το χρειαζόμουν αυτό σήμερα. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για την ακρίβεια», έγραψε μια μητέρα.

Μια άλλη σχολίασε: «Απλά ένιωσα την ανάγκη να σου πω πόση έμπνευση μου προσέφερε αυτό. Είμαι μόνη μητέρα δύο μικρών αγοριών και νιώθω πως πολλές φορές οι κακές μέρες είναι περισσότερες από τις καλές. Σήμερα είναι μια απ’ αυτές που νιώθω ότι παλεύω για να τα βγάλω πέρα με τα αγόρια μου. Συνέχισε έτσι. Εμπνέεις κόσμο που δεν ήξερες καν ότι υπάρχει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ