Μήνυμα για τη λήξη της εκεχειρίας στέλνει το Ιράν μετά το «πάγωμα» των συνομιλιών
Kτήριο κατοικιών που υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια της αεροπορικής εκστρατείας ΗΠΑ - Ισραήλ στην Τεχεράνη
AP Photo/Vahid SalemiΥψηλή πιθανότητα για επαναέναρξη του πολέμου διακρίνει το Ιράν, μετά το «πάγωμα» των συνομιλιών με τις ΗΠΑ που ανακοίνωσε νωρίτερα θέτοντας ως προϋπόθεση τον τερματισμό των επιθέσεων στο Λίβανο.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, η πιθανότητα λήξης της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ είναι «υψηλή», εφόσον δεν σταματήσουν οι επιθέσεις στον Λίβανο.
Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των μεσολαβητών εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο.
Η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν θα σταματήσει «τις συνομιλίες και την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω μεσαζόντων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
Προσθέτει ότι η κατάσταση στον Λίβανο ήταν προυπόθεση για την κατάπαυση του πυρός, και σημειώνει ότι «η κατάπαυση του πυρός έχει παραβιαστεί σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου».
«Κανένας διάλογος δεν θα πραγματοποιηθεί» μέχρι να συναντηθούν οι απόψεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ επί του θέματος, σύμφωνα με το Tasnim, το οποίο επισημαίνει ότι Ιρανοί αξιωματούχοι απαιτούν να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση και να αποσυρθεί πλήρως από τις κατεχόμενες περιοχές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Τεχεράνη διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω Λιβάνου - Κλείνουν Ορμούζ και Μπαμπ αλ Μαντέμπ
SPONSORED
Νέος αρχηγός της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν - Απορρίφθηκαν οι προσφυγές κατά του διορισμού του
20:33
Bloomberg: Σχέδιο Μερτς για ευρωπαϊκό «πακέτο» εξομάλυνσης με Τραμπ πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
20:23
Το Ισραήλ ανέβαλε την επιχειρηση στην Βηρυτό μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ
20:20
Διαλύεται ο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη - Παραιτήθηκαν πρόεδρος και συμπρόεδρος
20:12