Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Βηρυτό μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
Βομβαρδισμός στον Λίβανο
EPA/ /WAEL HAMZEH/ ΑΠΕ ΜΠΕΑεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού που θεωρούνται προπύργιο της Χεζμπολάχ πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ την Κυριακή (7/6) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν 11.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι επιδρομές στόχευσαν κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ.
Ανέφεραν ακόμη ότι οι επιδρομές έρχονται ως απάντηση στην πυραυλική εκτόξευση της οργάνωσης Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.
Το Ισραήλ ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει των αεροπορικών επιδρομών του εναντίον της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, όπως ανέφερε το σαουδαραβικό κανάλι al-Hadath.
Η ηγεσία του Ισραήλ είχε ορκιστεί ότι ο στρατός θα χτυπούσε τη Βηρυτό εάν η Χεζμπολάχ συνέχιζε τις επιθέσεις στον ισραηλινό βορρά παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Βηρυτό.
Οι Ισραηλινές Άμυνες, σε δική τους ανακοίνωση, αναφέρουν ότι χτύπησαν υποδομές της Χεζμπολάχ στην συνοικία Νταχίγιε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ισραήλ ζητά από τους κατοίκους της Τύρου στον Λίβανο να εκκενώσουν την περιοχή
«Πλήξαμε περίπου 150 θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες», λέει το Ισραήλ
SPONSORED
Η στιγμή που άνδρες της ΕΛΑΣ έσωσαν άνδρα που ήθελε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 6ο όροφο
17:37
Ιράν για τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ: «Θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά μας»
17:27
Φρουροί κατέρριψαν drone στις φυλακές των Χανίων - Μετέφερε εργαλεία για απόδραση
17:17
Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στο Προκόπι - Κανονικά οι Πανελλήνιες
17:05