Πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάλτα - Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους
Σκάφος με μετανάστες στα ανοιχτά της Μάλτας (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Vincenzo CircostaΤουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (7/6) η ιταλική ακτοφυλακή.
«Το σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη λιβυκή ακτή (...), έπλεε με περίπου 60 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα αλιευτικό που βρίσκοταν στην περιοχή περισυνέλεξε 48 ναυαγούς» ανέφερε η ακτοφυλακή στην ανακοίνωση.
Η Μάλτα ζήτησε βοήθεια από την Ιταλία «μετά το ναυάγιο ενός πλοίου που θεωρούνταν ότι μετέφερε μετανάστες, με ανθρώπους να έχουν πέσει στη θάλασσα».
Το ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 45 ναυτικών μιλίων ανατολικά/νοτιοανατολικά της Μάλτας και μια μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής πήρε μέρος σήμερα το απόγευμα στις έρευνες.
Το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής «έχει περισυλλέξει μέχρι τώρα 10 σορούς».
SPONSORED
Ελλάδα - Ιταλία 0-1: Η «γαλανόλευκη» άφησε υποσχέσεις παρά τη φιλική ήττα
23:58
Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους της Μαδρίτης για τον Πάπα Λέοντα
23:47
Τουρκική παρενόχληση δια ασυρμάτου στο αεροσκάφος του Δένδια - Κατευθυνόταν στην Κύπρο
23:40
«Ακούω Slipknot για να κοιμηθώ»: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η αγάπη του για τη Metal
23:36