Εκλογές ΗΠΑ 2016: Τεράστιο σοκ το αποτέλεσμα, λέει το Βερολίνο
Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών σχολίασε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές ήταν ένα «τεράστιο σοκ».
Η Γερμανίδα υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει ότι αυτή δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου».
Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε ότι «η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Τραμπ είναι μια παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει. Πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκλάβουμε έτσι όπως μας έχει παρουσιαστεί». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεωπολιτική κατάσταση.
Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, επικεφαλής του κόμματος Die Linke, εκτίμησε ότι ο Τραμπ «δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ό,τι ήταν δυνατό. Θα κινηθεί προς μια απολυταρχική κοινωνία».
Τέλος ο Τσεμ Εζντεμίρ των Πράσινων, δήλωσε ότι η νίκη Τραμπ σηματοδοτεί «μια διάσπαση με την μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες».
SPONSORED
Στις 31/5 η καταβολή του επιδόματος παιδιού - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι
03:00
Επίδομα 150 ευρώ για κάθε παιδί - Πότε θα πληρωθεί η έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους
02:00
Ποια η προθεσμία για τις αιτήσεις κατάταξης ΑΣΕΠ υποψηφίων εκπαιδευτικών
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
00:30