Νετανιάχου: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα όσο είμαι πρωθυπουργός του Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΑΠΕ - ΜΠΕΚαθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει αισιοδοξία για μια επικείμενη συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνεχίζει τις προσπάθειές του να παρουσιάσει μια πιθανή συμφωνία ως επίτευγμα του Ισραήλ ή, τουλάχιστον, να περιορίσει το πολιτικό κόστος μιας συμφωνίας που δεν αντιμετωπίζει τις περισσότερες από τις ισραηλινές ανησυχίες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Times Of Israel.
«Όσο είμαι πρωθυπουργός του Ισραήλ, το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δηλώνει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του.
«Υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ του προέδρου Τραμπ και εμού σε αυτό το ζήτημα», συνεχίζει ο Νετανιάχου.
Ο Νετανιάχου αναφέρει ότι ηγείται του διεθνούς αγώνα κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες.
«Χωρίς αυτόν τον αγώνα, το Ιράν θα είχε αποκτήσει εδώ και πολύ καιρό πυρηνικές βόμβες για να καταστρέψει το Ισραήλ», προσθέτει.
«Το Ιράν εργάζεται για την καταστροφή του εβραϊκού κράτους και έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο να το αποτρέψω», καταλήγει ο Νετανιάχου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Γενεύη πριν τη Σύνοδο της G7 η πιθανή υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν - Τα σημεία σύγκλισης
Ιρανικά ΜΜΕ: Υπάρχει σχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μένει να οριστικοποιηθεί - Τι προβλέπει
SPONSORED
Χρυσοχοΐδης για βία ανηλίκων: Τα παραβατικά παιδιά είναι ευθύνη όλων μας
16:47
Ιράν: Η διαχείριση του Ορμούζ θα συμφωνηθεί μέσω περιφερειακού διαλόγου
16:36
Ζημιές σε καλλιέργειες στο Μαυροδένδρι Κοζάνης εξαιτίας της κακοκαιρίας
16:29
SKY express: Κατηγορεί ΥΠΑ για καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Αθήνας
16:21